Over Stander HSE Consultancy B.V.

Over Stander HSE Consultancy

Het creëren van een veilige werkomgeving is cruciaal, want de gevolgen van een ongeluk kunnen soms niet te overzien zijn. Bent u zich bewust van de gevaren die uw medewerkers mogelijk lopen bij het werken voor uw organisatie? Heeft u er bovendien voor gezorgd dat uw werknemers zijn uitgerust met de kennis en vaardigheden om hun taken veilig uit te voeren? Stander HSE Consultancy B.V. biedt hulp bij het inrichten van een veilige en gezonde werkplek, zodat alle medewerkers aan het einde van de werkdag zonder incidenten naar huis kunnen.

 

Iedereen veilig weer thuis

Johan en Corné Stander van Stander HSE Consultancy B.V. vinden het belangrijk dat iedereen aan het eind van de werkdag weer veilig thuis komt. Dat is hun persoonlijke missie en zij voeren hun werk dan ook met veel passie en drive uit. Vanuit die passie voor het vak en kennis uit de praktijk denken zij met u mee, waarbij ze u op die manier zo eerlijk en deskundig mogelijk van dienst kunnen zijn.

Transparant en flexibel

Ruime ervaring in de branche

Een begrip in de Hoeksche Waard

Stander HSE Consultancy

Hoe het vuurtje aangewakkerd werd

Wanneer Johan Stander besluit zich in 2001 aan te melden bij de vrijwillige brandweer, wordt hem duidelijk wat hij echt belangrijk vindt. Veiligheid: daar gaat zijn hart sneller van kloppen. Na een aantal jaar besluit hij zijn administratieve werk in de verzekeringen vaarwel te zeggen en het roer om te gooien. In 2006 gaat hij als brandwacht aan de slag (bij diverse grote spelers, zoals Shell en Damen Shipyards Group).

Johan ontwikkelt zich gaandeweg steeds verder op het gebied van veiligheid en volgt eerst de opleiding tot MVK (middelbaar veiligheidskundige) en haalt daarna het HVK (hoger veiligheidskundige) diploma. Hij werkt meerdere jaren als HSE-manager bij Heerema Zwijndrecht tot het bedrijf in 2019 de deuren sluit en hij in januari van dat jaar zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Stander HSE Consultancy B.V. is een feit.

Over Stander HSE Consultancy

Jarenlange praktijkervaring

In de ruim 12 jaar dat Johan werkte in de on- en offshore-gerelateerde bedrijven en bouw, zag hij veel werk liggen op het gebied van veiligheid. Er was vraag genoeg naar veiligheidskundigen, maar het aanbod sloot daar niet goed bij aan. Er is binnen bedrijven gelukkig steeds meer aandacht voor veiligheid, maar veel plannen en procedures worden vanachter een bureau bedacht en geschreven. Vaak door mensen met weinig praktijkervaring, zodat de plannen en procedures niet altijd even goed werkzaam zijn. Door de jarenlange ervaring op de werkvloer, kan Johan Stander zorgen voor relevante input en hij vindt het belangrijk om bij een nieuwe situatie alles zelf ter plaatse te bekijken.

Johans jongste broer bleek dezelfde interesse in veiligheid te hebben. Ook hij sloot zich aan bij de vrijwillige brandweer en ging de opleiding middelbaar veiligheidskundige volgen. Corné Stander geeft nu BHV- en EHBO-trainingen binnen Stander HSE Consultancy B.V. en treedt op als veiligheidskundige voor bedrijven. Daarnaast begeleidt hij ontruimingsoefeningen, beoordeelt hij bestaande (veiligheids)plannen binnen bedrijven en schrijft nieuwe wanneer nodig. Samen adviseren ze een grote diversiteit aan bedrijven op het gebied van veiligheid.

Over Stander HSE Consultancy

Advies of hulp nodig?

Wij helpen u graag verder!

of bel ons op: 06-10039235

Bereikbaar tijdens kantooruren

Veiligheid voor alles

Stander HSE Consultancy B.V. biedt ondersteuning aan ondernemingen in onder andere de renewable energy, 0n- en offshore, scheepsbouw en bouw. We helpen u met het opstellen en evalueren van RI&E, maken een Plan van Aanpak (PvA), geven BHV-trainingen, begeleiden ontruimingsoefeningen, organiseren werkplekinspecties binnen uw bedrijf of dat van uw onderaannemers, regelen interne audits en denken met u mee over veiligheidsvraagstukken.

Bent u als ondernemer bedrijf oprecht bezorgd over de veiligheid en gezondheid van uw werknemers? Dan willen wij u graag adviseren, zodat de arbeidsomstandigheden in uw bedrijf zo veilig (én werkbaar) mogelijk zijn.

  • Renewable Energy
  • On- en offshore
  • Bouw
  • Scheepsbouw
  • Bulkopslag
  • Gemeenten

Diensten

  • stander@hseconsultancy.nl
  • 06 100 392 35